Strijd met de vouwfiets…

16/06/2014

Wie herkent ze niet:
Mensen die op een veel te kleine fiets fietsen… 10 rondjes moeten trappen in de tijd dat jij op je Hollandse fiets er maar één trapt! Van die fietsen waar het zadel zo hoog staat dat je met je hoofd in de wolken fietst, rugzak om, lampjes aan de tas en helemaal bezweet aankomen op het station… Heerlijk! Maar je kan wel lekker snel de trein in…

Op mijn dagelijkse route naar het station heb ik soms strijd met een vouwfiets… Ik heb strijd, de vouwfiets natuurlijk niet met mij. Ze zeggen weleens dat dingen waar je een hekel aan hebt, je achtervolgen?

Het was maandagochtend, nog een beetje versuft zit ik om half 8 op mijn donkerblauwe Hollandse herenfiets en jaaa hoor.. Kijk wie daar (voor mij) van rechts de straat uit komt, de vouwfiets! Hup tandje erbij en ingehaald! Top, ben in een keer wakker en heb het tempo er ineens lekker inzitten. Ruim 60 slagen eerder arriveer ik bij het station (Pfiew;) terwijl ik bij de kaartautomaat sta zie ik iets in mijn ooghoek… Ik geloof het bijna niet, het is de vouwfiets die het station in fietst!…

Tsja balen ging ik net zo lekker! Snel een kaartje kopen, dan sta ik in ieder geval nog eerder op het perron. De kaartautomaat werkt gelukkig lekker mee, voor de verandering.. Ik ren richting perron, de trap op hopend dat ik nog net eerder ben -de vouwfiets haalt namelijk altijd koffie – ik kom de trap opgerend en alsof ze geheime routes hebben en een turbo op de vouwfiets….

Ze staat er al!!
Grrrr…!