Een attente toiletjuffrouw

02/07/2015

Je zou denken als je al een openbaar toilet binnenstapt – wat echt een uiterste noodsituatie is bij mij – dat het geen feest wordt.

Je start met een gesloten poort die pas open gaat op het moment dat je er geld ingooit. Een zeer ‘warm’ welkom dus… Maar daarvoor in ruil zit er wel een toiletjuffrouw die keihard werkt zodat jij op een blinkend schoon toilet zit! Gezien de aanwezige toiletjuffrouw verwacht je dan ook dat het niet-vriendelijke-welkom gecompenseerd wordt op het moment dat je de openbare toilet binnenstapt. Blij dat je er bent en met een enthousiast onthaal zoals: “Goedemiddag mevrouw.. Welkom op dit toilet! Fijn dat u betaald en wat ontzettend leuk dat u van alle openbare toiletten precies de mijne uitkiest om te komen plassen!
…….zoiets!

Maar helaas, dit was slechts een droom.

In werkelijkheid hangt de toiletjuffrouw helemaal uitgeput – van het harde werken… – op een stoel, kijkt ze alsof ze in de 6e versnelling achteruit staat en zit in haar eigen bubbel *lees… muziek. Dus een enthousiaste “goedemiddag mevrouw…..” ebt al gauw weg want al zou ik voor haar gezicht zwaaien dan ziet ze me nog niet.

Het plassen ging goed, veel beter dan gedacht! Vooraf de angst dat dit de meest smerige toilet ever zou zijn, viel dus reuze mee. Fantastisch. Dan weet ik dat als ik volgende keer weer ontzettend nodig moet, dat ik niet-klantvriendelijk prima kan plassen. Dat is goed nieuws en aangezien een schoon toilet me veel waard is compenseert dit in een keer het geweldige en ontzettend ‘warme’ onthaal bij de entree. Top! Ik kon zelfs m’n tas ophangen aan een haakje.

Dan het handen wassen…
Voordat ik überhaupt al heb kunnen kijken of ze lekkere zeep hebben stuit ik op een handgeschreven brief, geplakt op het apparaat waar de papieren doekjes uit komen. Het is een brief wat voor de slechtzienden goed leesbaar geschreven is – je weet natuurlijk nooit wie er openbaar op je toilet komt – en wat op allebei de apparaten geplakt zit. (Mocht je 50 cm verderop deze brief over het hoofd hebben gezien…)

Attentie van de toiletjuffrouw

Was ik net laaiend enthousiast over het openbare toilet geworden, ondanks een tegenvallende entree… krijg je van de toiletjuffrouw zo’n attente brief als afsluiter en dank voor het openbaar gebruiken van haar toilet.

Tsja…
Misschien toch nog eens overwegen of ik volgende keer weer ga?