Romantisch voetbal kijken

19/06/2014

Het spel genaamd voetbal of het spel van de liefde? Hierin staan een man en een vrouw lijnrecht tegenover elkaar… Of toch niet?

Zowel de man als de vrouw zitten aan de buis gekluisterd, er valt niet te praten met een vrouw als ze helemaal in de film zit maar ook zeker niet met een man als hij voetbal kijkt! Mannen vinden vrouwen irritant als ze commentaar geven tijdens de wedstrijd maar dat vinden wij vrouwen ook als een man zich bemoeit met een romantische film. Mannen snappen niet wat er leuk is aan de romantiek (snappen er überhaupt niks van…) en taaien af, andersom precies zo!

| 1-1 | Best bizar, twee thema’s die mijlenver uit elkaar lijken te liggen, komen ineens heel dicht tot elkaar. Dat is net als met mannen en vrouwen. Ze zeggen niet voor niks dat de vrouw van Venus komt en de man van Mars… Wie heeft niet dat kleine boekje op de toilet staan? Dat boekje dat nooit iemand leest ook al zit je er weleens langer dan twee minuten…

Maar wij vrouwen geven niet zomaar op dus we gaan door! Dat is dus al | 2-1 | voor onze inzet en wij spelen thuis! Wij bijten ons gewoon vast in dat potje voetbal. Wij zijn namelijk onwijs geïnteresseerd! …In al die voetballers die over het veld lopen. Dat is overigens heel belangrijk en daar let een man totaal niet op. Iemand moet toch bepalen welk team wint als je de spelregels van de liefde toepast. Wij hebben dus exact 90 minuten om 22 spelers te beoordelen en we moeten ook nog opletten als de camera op de bank gericht staat want het is belangrijk dat we al weten wat de mogelijke wissels zullen zijn. Dat kan een heel ander wedstrijd beeld geven. In de spelregels van de liefde heb je altijd twee hoofdrol spelers naast de super mooie, te lieve, te knappe en te intelligente hoofdrolspeelster. Het is maar goed dat zij niet op het veld loopt want dan zijn die 22 mannen + de rest afgeleid en kennen ze ineens de spelregels van het voetballen niet meer… Buitenspel staan bestaat dan niet meer enzo… Daarbij snapt de man thuis, achter de tv, niks van de spelregels der liefde en is hij na 5 minuten al klaargekomen.

Wat betreft die romantische spelregels, er is altijd de (in eerste instantie een tikje saaie) ‘good guy’ waar de hoofdrolspeelster in het begin nooit oog voor heeft en er is de ondeugende lover die de uiteindelijke ‘and we live happily ever after’ constant in de weg loopt. Dat in de weg lopen gebeurt ook nogal eens op het veld… Heel irritant! Daar is dan de scheidsrechter voor. Mmmm die bestaat helaas niet in het spel der liefde… | 2-2 |

Wij laten ons vooral niet afleiden door deze soms verleidelijke acties want ze zijn vaak maar van korte duur. Als het er echt op aankomt wint altijd de ‘good guy’ die ineens ook helemaal niet meer zo saai blijkt te zijn! Ondertussen was hij er altijd (voor haar) als het nodig was, heeft ze hem beter leren kennen en op het juiste moment staat hij z’n mannetje en scoort hij… snoeihard in de kruising!

| 3-2 | !!!

Kortom wij zijn dus eigenlijk heel goed in Voetbal!