Happy Holidays…

29/06/2014

Voordat je als vrouw zijnde kan beginnen aan je zorgeloze vakantie heb je een hoop to-do’s van je lijst af te vinken..! En dat moet dan allemaal nog f tussendoor.
Zodra de vakantie wat meer in zicht begint te komen kijk je, op een zondagochtend eens uitgebreid in je kast… Shit alleen maar zwart (is heel handig voor werk) maar ja… Na je vakantie vorig jaar zomer had je besloten dat die zomerjurkjes echt helemaal opgedragen waren en onder het motto: ‘Ik heb het hele jaar om nieuwe te kopen gooi ik ze weg.’ …mmmmm het jaar is alweer om.’

Eenmaal dat op je to-do-lijst gezet volgt de rest want ineens zit de vakantie(stress) in je hoofd.

Zonnebrand! Hoeveel tubes? Voor de eerste week factor 50 voor m’n gezicht en decolleté, factor 30 voor de rest en dit bouw je langzaam af naar de laatste week een factor 20 voor de benen en factor 30 voor de rest en aftersun!! Dan ook nog regelmatig smeren dus dat wil zeggen een beste boodschappen lijst! Waterproof mascara, anders heb je helemaal een blote billen gezicht. Klaar? Ohja, teennagels! Uiteraard even lakken in een gezellige kleur!! Maar welke?

Dan het ergste…
Een nieuwe bikini!
Op zich is een nieuwe bikini hebben heel erg leuk maar dat is pas leuk als je die eenmaal hebt! Maar het punt is het traject wat daaraan vooraf gaat…
Op het moment dat je je nieuwe bikini moet gaan kopen zit je met je hoofd nog midden in je werk in een koud en regenachtig Nederland, vakantie lijkt dan al hélemaal mijlenver! Als je jezelf dan eindelijk naar een winkel hebt gesleept en je hebt er aantal geselecteerd komt het passen. Met veel te veel kleren nog aan, in een paskamer waar je je amper kan bewegen.

Als je dan eindelijk alles uit hebt ben je oververhit en plakt alles wat je aantrekt… Dan komt ook de verkoopster nog even kijken en voelen, op zich heel fijn die deskundigheid maar “sorry mevrouw dat m’n rug een beetje plakt” is volgens mij een standaard zin die ze vaker hoort. Als je er eenmaal inzit en je hebt de bikini aan komt de confrontatie met de spiegel… De witheid van je huid weerkaatst via de spiegel in je ogen, je staat daar oververhit in die paskamer en probeert jezelf (met deze bikini) in te beelden op het Portugese strand in je leuke nieuwe zomerjurk met rieten hoed in 30 graden….
“En wat vind je ervan?”
“Uhhhhh ja, leuk…”

Als je dit eenmaal overleefd hebt kan je vakantie dan eindelijk beginnen!! Koffer ingepakt? Dat is elk jaar weer een hele klus om alles erin te krijgen maar met een beetje gewicht erop gaat hij dicht. Top!

Dag 1 van de vakantie, hartstikke vroeg wakker, nu al zin in het strand! Na het ontbijt gaat je nieuwe bikini aan, je leukste nieuwe zomerjurk (eerste indruk is onvergetelijk;), rieten hoed op, leuke slippers aan, je voeten zien er top uit, tas ingepakt en helemaal ingesmeerd kom je aan op het strand! Heerlijk die geur van de zee, het strand en de zon op je huid. Neergestreken op een bedje onder een hele leuke rieten parasol ga je helemaal trots op je handdoek liggen. Als je drie keer gedraaid bent, je boek 3x gepakt en 3x weggelegd, hoed al een keer op en af gezet, bed verzet naar de zon (en dat allemaal onder toeziend oog van de leuke beachboys die je komen redden als je verdrinkt) kijk je eens om je heen…

En wat denk je…
Geen één leuke zwembroek…!

Happy holidays!

X