Duits op m’n CV?

12/09/2014

Wederom is het startpunt hetzelfde als afgelopen zomer… Dit keer geen Engels maar een Duits avontuur op het strand. Zoals ik al weleens eerder heb ontdekt, entertainment krijg je er gratis bij. Terwijl je lekker ligt, half wakker wordend van de beachboy die mijn oosterburen hun drankjes komt brengen… Ontstaat er een drukke discussie (over de drankjes). Dit wel te verstaan allemaal in het Duits maar zowaar, ik kan het volgen! Helemaal trots doe ik net of ik slaap maar ik lig ondertussen volledig op te gaan in hun discussies over wat er in welk drankje zit, hoe ze het gemaakt zouden kunnen hebben, dat het er zo leuk uitziet, dat ze zo goedkoop zijn en ga zo maar door. Alsof ik er middenin zit zo goed versta ik het!

Als ik stiekem een oog open doe om even te kijken hoe ze er exact uitzien denk ik: ‘ja’ de oosterburen! Van de pinacolada en de caipirinha (maar dan op z’n Duits uitgesproken… wat ik dus tweetalig verstond..) gaan we over naar de sfeer op het strand, de muziek, de mensen…….. om uiteindelijk te belanden bij de ‘petticoatzeit’..?
Een wonderlijke overgang al zeg ik het zelf.
Mmmm ik zal onderweg toch een stukje gemist hebben..? Dacht dat ik net zo lekker ging.
Gelukkig weet ik het een en ander van die tijd af dus ik zit er zo weer in. We gaan nog even door in die tijd om vervolgens weer een sprong te maken naar het thuisland. Dit alles nog steeds in het Duits maar ik kan elk woord nog verstaan dus ik ga nog steeds lekker!

Ik denk dat ik Duits wel kan toevoegen aan mijn CV, zo goed versta ik het!

Terug op de boot naar het vaste land, beland ik heel toevallig weer naast mijn oosterburen! En ja hoor, ik versta weer alles. Dit is top! De ratel staat nog steeds aan en ze kletsen verder over het uitzicht vanaf de boot, over de zakkende zon, over hun heerlijke vakantie en over de buren in het hotel… Vervolgens wordt er een grapje gemaakt waardoor ik ook stiekem moet lachen. Dit lachen gaat alleen niet stiekem, ik krijg spontaan een ‘big smile’ op mijn gezicht, zo grappig is het. Dat zien zij ook en amicaal als ze zijn beginnen ze ook tegen mij te praten.

*M’n gedachten schieten alle kanten op want ooh wat was ik net nog zo goed in Duits… Ja nu komt het erop aan, het zweet breekt me uit, nu moet ik met een goed antwoord komen! Ik weet wat ik wil zeggen en net als ik vol zelfvertrouwen een antwoord wil geven…
Zie ik vragende gezichten..?

Moeiteloos schakelen zij met mijn Engels mee, antwoorden en… shit!

Duits kan ik ook wel vergeten op mijn CV.

Tschüß
X Mich